söndag 23 februari 2014

Fröknäcke

Här kommer mitt absoluta favoritbröd, ett knäcke som man faktiskt inte klarar sej utan ;) Det är gott och det är nyttigt och det innehåller inga onödiga tillsatser. Välj gärna ekologiska fröer när du handlar så vet du att det blir bra. Det vinner du på i längden!

Fröknäcke:
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrö
1 dl sesamfrö
½ dl hela Linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
½ dl kokosfett utan smak
2½ dl kokande vatten
½-1 tsk havssalt
Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull tillsammans med vattnet och låt det koka upp. Häll därefter vätskan över fröblandningen och rör om ordentligt.

Häll upp degen på ett bakplåtspapper och lägg ett papper över degen. Kavla sen ut degen så att den täcker hela bakplåtspappret. Lägg det på en plåt och dra av det översta pappret. Strö över lite flingsalt om du gillar det.

Grädda på 150 grader i ca 30-45 minuter och ta sen ut plåten. Dela degen i så stora bitar som du vill ha de, jag brukar dela min plåt i 4*5 rader.

Sänk temperaturen till 100 grader och ställ in plåten igen för att torka ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt. Ta ut och låt svalna, bryt därefter brödet och förvara det in tät burk med lock.


Må väl!
Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar