Energibars
300 g färska dadlar urkärnade!
100 g mandel
100 g cashewnötter
2 msk smält kokosfett (jag hade i lite mer för mina dadlar var inte helt färska)
2 msk raw kakao
½ tsk ekologiskt vaniljpulver
* Rosta mandlarna i en stekpanna, det ska börja knäppa i dom lite. Lägg de i en matberedare med knivar och mixa de till en lagom storlek. Tillsätt cashewnötterna och mixa de lite snabbt så att de blir i lagom stora bitar. Det går ganska så fort eftersom de är så mjuka. Häll över nötblandningen i en skål.
* Lägg dadlar, kokosoljan, kakao och vaniljpulver i mixern och mixa till en kletig massa. Häll denna ner i nötblandningen och blanda ihop till en härlig deg.
* Klä en liten form, 15*20 cm var min, med bakplåtspapper och häll över degen. Tryck ut den ordentligt i formen och ställ sedan i kylskåpet minst 1 timma för att stelna. Ta sedan ut kakan och dela den i lagom stora bitar.
* Förvara den i frysen och ta fram efter behov.
Dessa bars passar perfekt efter en träning eller varför inte till en kopp kaffe. Ska du ta med de ut i skog och mark så slår du bara in de i lite smörpapper så kletar de inte och de blir lätta att äta.
Må väl och ta hand om er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar