onsdag 5 mars 2014

Moussaka

Här kommer receptet på en smidig och god allt-i-ett-rätt. Fungerar bra att göra en stor form och frysa ner.

Moussaka 4 portioner
2 auberginer
1 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g blandfärs
smör eller kokosfett att steka i
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
2 ägg
1 dl majonnäs
3 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär auberginerna i skivor och lägg dessa på en bricka. Strö över saltet och låt de stå och vätska ur sig medans du gör färssåsen.

Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Fräs tillsammans med färsen i smör eller kokosfett. Tillsätt tomatpuré, kryddor och smaka av med salt och peppar.

Skölj av aubergineskivorna och torka av dem med hushållspapper. Stek dem i smör eller kokosfett och lägg dem i en smord ugnsform lite omlott.

Häll över färsen. Vispa ihop ägg och majonnäs och blanda med den rivna osten. Häll ägg och ostblandningen över färsen och ställ in i ugnen. Låt stå tills moussakan fått fin yta, ca 10-15 minuter.
Vill man så kan man göra dubbel sats och lägga två lager aubergine och färs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar